Strandsennep

Strandsennep i blomst

Strandsennep

Strandsennep i blomst

Strandsennep er almindelig og let at kende på de kødede glatte blade og de lilla fine blomster. Den vokser på strandbredder og klitter. Dens frøstande kan flyde. Der findes både en nordsø-og østersø strandsennep, og de kan begge spises. Bladene er lidt forskellige.

Denne vilde sag har en sennepssmag, som kan pifte en salat op. Den er dejligt bitter og passer suverænt til røget mad. Den har en sukkulent konsistens og bitre frøstande. Fra maj helt til frosten bliver rigtig hård.


Kan bruges som Krydderi.

Strandsennep kan anvendes i:

Standsennep med hvid fisk

Omelet, Pizza, Kryddersalt, Kryddersmør, Salat, Pynt, Madder, Sandwich, Dressing, Mojo sauce, Pesto.

Særlig god med hvide fisk, blæksprutter og skaldyr. Røget fisk eller kød klæder den også. Dens lilla blomster gør den pyntelig.

http://www.vildnis.eu

Strandsennep på ostemad

Advertisement

2 kommentarer til “Strandsennep

 1. Hej – fin idé med bloggen her. Faldt over den, da jeg ledte efter opskrifter med løgkarse. Kom nemlig lige omkring ved nogle planter i vejkanten – som så er det emne, jeg så småt er begyndt at blogge om 🙂 Måske kan jeg linke til din side, efterhånden som andre spiselige sager måtte dukke op, når jeg er ude at fotografere. vh Tina

  1. Hej Tina
   du linker bare;-)
   Husk altid at risikovurdere maden før du spiser den. Er den plukket i nærheden af forurenende kilder. Eks. en støvet vej med udstødning fra biler. Jeg skriver et afsnit i min blog snarest.

   I løbet af maj vil jeg holde nogle korte kurser om vilde sager. Det vil blive opslået på facebook/vildnis og på vildnis.eu

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s