Brændenælde

Omelet med nælder
Omelet med nælder

Blancheres 30 sec. Afkøl i koldt vand. Indianerne kastede sig i nælderne, for at rense deres blod. Brug en handske eller tag hårdt om nælden, når den plukkes og skyldes.

Brændenælde er smækfyldte med A- og C-vitamin, kalium og jern og har en skøn smag af grønt.

STEGTE BRÆNDENÆLDER.

Smid skyllede nælder på en varm jernpande –

Tilsæt noget eddike eks noget som har smag af kvan –

tilsæt lid olie, hvidløg og sesamkerner.

Det skal have ca.1 1/2 minut.

IMG_3802

Kan bruges som spinat

Brændenælde kan anvendes:

Omelet, Brød, Gnocchi, Dampet, Ragout, Suppe, Pizza, Saftpresseren, Pesto, te.

Brug brændenælde i en lasagne, hvor du har blancheret dem først.

Brændenælde kan fryses efter at være blancheret og den kan tørres.

Prøv den tørret på Yougurt eller andet mælkeprodukt, med bær, mysli evt. havtorn og syltede hyben.

Omelet med blansheret  nælde
Omelet med blansheret nælde

2 kommentarer til “Brændenælde

  1. Den hedder ikke brændenælde, det er et – ganske vist sigende – men upræcist navn (og kan ikke slås op i florabøger). Der er faktisk to tre: Stor Nælde, Sump-Nælde og Liden Nælde. Stor Nælde er den man næsten altid møder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s