Gran og Fyr

En dejlig krydret duftende gren, som kan bruges til meget mere end du tror.

Kan bruges tilberedt eller som smagsgiver.

Gran og fyr kan anvendes som:

Et gran salt til jul.

Blend salt og grannåle og lad det tørre!

Sorbeth, til svinekød, Te + varm eller iste, Gløg, gele, i suppe, syltet ved skud, krydderi på pizza og kød som rosmarin, i olie og eddike, ristede frø frakoglerne, som sirup til desserter, som agurkesalat( spis dem ved juletid, hvis du kan vente, et par kviste til rygning af æg, i brøddej og knækbrød og oven på, kryddersmør og selvfølgelig på brændevin.

Vingefang.dk har udgivet hæftet: Mad med gran, hvor der er skønne opskrifter. Ret nørdet. Der er masser af opskrifter på: http://wildside.ipapercms.dk/Superwood/OPSKRIFTERMEDGARN/

Gransirup til sorbet + Granskud syltede.

2 kopper granskud, 1 kop sukker, 3 kopper vand, 1 tsk. champangde eddike.

Kog alle dele i 10 min. sigt væsken og frys det evt. i en ismaskine. En sorbet som er lækker til frugtkage. Granskud der er sigtet fra gemmes i lidt af lagen tilsat lidt mere eddike. Spises til grillet kylling som du plejer med agurkesalat – eller oven på et stk. smørrebrød.

Plukker du gran – vær helt sikker på det ikke er sprøjtet – det sprøjtes jo ikke til mad men pynt.

Taks er giftig!!!!

http://www.vildnis.eu

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s