Skovsyre

Skovsyre
Skovsyre

Syrlig og god til fisk – rigtigt fin plante. Tilberedes nænsomt, som de fleste urter. Du møder den tit i de danske skove næsten hele året.

Kan bruges som Krydderi og Pynt.

Skovsyre kan anvendes til:

Omelet, Suppe, Pizza, Frugtsalat, Kryddersalt, Kryddersmør, Salat, Pynt, Madder, Sandwich, Snaps, Kager, Buket, Saftpresseren, Dressing, Mojo sauce og Pesto og meget mere.SONY DSC

Skovsyredrik dejligt kølende: Brug en blanding af blade og stilke ca 15 gram, 1 spsk honning og 1 skal fra 1/2 appelsin. 1 dl vand i en blender med alle ingredienserne, blend indtil det er meget godt pulveriseret tilsæt 1 l isvand en vidunderlig kølende drink.

Frugtsalat tilsæt skovsyre som syre og pynteligt indslag.

Tatarmad med skovsyre.

Rimet torsk med skovsyre. Salt en torskefilet min 12 timer. Gnid filetten ind i en spsk salt og en spsk sukker film den godt og læg den på et fad, nyd den med skovsyre ca 15 gram. til eks. dampede brændenælder.

Måske brugte stenaldermanden skovsyren som barometer til at forudsige vejrskift, idet plantens blade lægger sig ned langs stænglen, når vejret skifter til det dårligere og også om aftenen.

Røde stilke. Vokser skyggefulde steder ofte i tæpper og på nordsiden af træernes stamme. Hjerteformede blade Til tatar og rimet fisk.IMG_5344

Advertisement

En kommentar til “Skovsyre

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s