Smager af wasabi, en peberrodsagtig smag. Utroligt at der kan være så meget smag i en strandplante.
Kan bruges som Krydderi og er rigtig god rå som drys på madder med kød og fisk. Sammen med røget og fed fisk. Den hitter på en kartoffelmad med sprøde kartoffelstave over, evt. med en mayo blendet med strandkarse under. Claus Meyer har haft brugt den i en medisterpølse han serverede på Rådhuspladsen. Og stegte svampe klæder den også.
Strandkarse er talrig visse steder: østvendte kyster, byggetomter, og langs visse veje.
Men med strandkarse gælder det som andre planter, at vokser den sparsomt, lad den stå!
Strandkarse kan anvendes i:
Omelet, Pizza, Kryddersalt,
Kryddersmør, Pynt, Madder,
Sandwich, Buket, Saftpresseren,
Dressing, Mojo sauce, Pesto og selvfølgelig Sushi.


Nu er Strandkarse jo en relativt sjælden plante (men lokalt almindelig) og derfor undrer det mig at du kan få dig selv til at anbefale at folk løber ud og plukker den? Jeg synes du skal nøje overveje hvad du sender folk i felten efter, du har i høj grad et ansvar for også at passe på vores fælles natur. Lad Strandkarse være!
Hej Svend
Hvor Strandkarse er – er den ret invasiv. Den vokser på strande – byggepladser – og ofte meget talrig, hvor den er.
Den sår sig nemt. Og plukker du den nænsomt, som man altid skal gøre i naturen jævnfør min risikovurdering, ser jeg ikke nogen risiko.
Her på Amager Fælled og v. kysten syd Amager er der mere end rigelig
Den vokser efterhånden i kæmpe bælter langs motorvejene