
Skylning anbefales
Frugten er en overset perle.
Super rig på antioxydanter og
vitaminer. Og ret bitter;-)
Frugten fås af grenen ved at klippe blade og torne af grenen og fryse grenen et par timer. Herefter kan de fleste bær slås af med en ske. Behold grenen i posen, så bærene ikke flyver vildt omkring. Husk! Opbevares bær i fryseren i længere tid, bør de opvarmes før brug.
Kan bruges som drys.
Havtorn kan anvendes:
Som det sure i sammenkogte retter, God sammen med fisk og fedt kød, salat, friskost, juice, sorbet, marmelade, snaps, i grød, i yogurt og dessert. Og endelig fortræffelig i
smoothies.

Plukker du havtorn i naturen – husk at få lov af ejeren, hvis du klipper grenen. Bræk aldrig grene af. Det skader busken. I den offentlige natur må du ikke klippe kun plukke.
Tips: Havtorn gror på mange strande og i grusgrave.

GRød med havtorn og hyben
Havregryn 1 dl, Vand 2 dl, en smule salt, Havtorn og Hyben, ETV en smule honning. SmørklaT
Kog gryn og vand og i sidste sekund smider du frugten i.
Serveres med en smørkLAT. Og måske et drys kanel.
