Havtorn

Frosne hyben og havtorn.
Frosne hyben og havtorn.

Skylning anbefales
Frugten er en overset perle.
Super rig på antioxydanter og
vitaminer. Og ret bitter;-)

Frugten fås af grenen ved at klippe blade og torne af grenen og fryse grenen et par timer. Herefter kan de fleste bær slås af med en ske. Behold grenen i posen, så bærene ikke flyver vildt omkring. Husk! Opbevares bær i fryseren i længere tid, bør de opvarmes før brug.Havtorn i fryseren

Kan bruges som drys.
Havtorn kan anvendes:
Som det sure i sammenkogte retter, God sammen med fisk og fedt kød, salat, friskost, juice, sorbet, marmelade, snaps, i grød, i yogurt og dessert. Og endelig fortræffelig i
smoothies.

Saft af gulerod, citrus, hyben og havtorn
Saft af gulerod, citrus, hyben og havtorn

Plukker du havtorn i naturen – husk at få lov af ejeren, hvis du klipper grenen. Bræk aldrig grene af. Det skader busken. I den offentlige natur må du ikke klippe kun plukke.

Tips: Havtorn gror på mange strande og i grusgrave.

Hyben og havtorn på grød
Hyben og havtorn på grød

GRød med havtorn og hyben

Havregryn 1 dl, Vand 2 dl, en smule salt, Havtorn og Hyben, ETV  en smule honning. SmørklaT

Kog gryn og vand og i sidste sekund smider du frugten i.

Serveres med en smørkLAT.  Og måske et drys kanel.

Havtorn brugt som syrligt i mad - her en ret med blæksprutte
Havtorn brugt som syrligt i mad – her en ret med blæksprutte

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s