Røllike

Skylning anbefales.

Bruges som krydderi. Både de fjerlette blade på en ribbe og de små fine hvid/rosa blomster kan spises.

En rigtig bitter vild smuk sag. Gravide skal undgå at indtage planten.

 

Røllike kan anvendes til:

alt med æg, Kryddersalt, Kryddersmør, I en Vodka, Pynt, Madder, Sandwich, Buket, Dressing, Mojo sauce, Saftpresseren, Friterede, Pesto, Te og som pynt i salat eller på tallerkenanretningen. Den er også god med gris;-) og stegt andebryst. Den er super til at Pynte på tallerknen. Og oven på en krydret suppe.

Leverposteg med røllike og
Leverpostej med røllike og døvnælde.

 

Røllike er en old gammel lægeplante og bør indtages med måde. Men den er også ret bitter, så de giver sig selv. Gravide skal undgå Røllike, fordi den indeholder den æteriske olie Thujon. Lægemiddelstyrelsen har godkendt planten, som et middel mod forstoppelse.

img_6121
Røllike på LørdagMorgenÆg med frisk chili

IMG_6584

Skriv en kommentar