Skvalderkål

Tæppe af skvalderkålPlukket SkvalderkålDe nye skvaldrkålskudSmothie med massert af skvalderkålSkylning anbefales.

Nyudsprungne skud. Spis dem alene eller sammen med andet. En meget anvendelig og hadet urt. En forskelligartet smag efter forholdene. Men den smager overraskende fint. I de ældre dage blev den dyrket som kål.

Sprængfyldt med vitaminer og mineraler.

Kan bruges alene eller blandet med andet. Nærmest som spinat.

Hav altid en pose skyllet på køl til under stegte sild, pølse og skinke.

Steder Skvalderkål kan anvendes:

Salat, Pynt, Urtemayo, Pizza under eller i sovsen, Stuvet, Tærte med eks bacon, sammenkogte retter, Omelet, Madder under pålægget, I supper især fiske, i Friskost godt hakket, i pandekagedej, Lasagne, Saftpresseren, i urtedrik uge 15 (Almanak) i stegte eller kogte kartofler, Kartoffelsalat, gnocchi med ost,  eller pesto af kålen – til kogte og marinerede grønsager.

Saft med Skvalderkål og æble

4 æbler, 4 kopper skvalderkål, citron eller skovsyre, lidt ingefær. Det hele saftes i presseren. Serveres med is klumper og f. eks. salte chips.

Skvalderkål med røget skinke og spejlet æg.

Signaturret, som er så simpel.

4 kopper skvalderkål, skinke i 4 tykke skiver (slagteren skærer gerne), ramsløg /hvidløg, vildløg eller løg ,spidskommen stødes, fløde 1 dl. salt og peber

Rist æg og skinke på panden.

Skyllet skvalderkål, hakket løg og ramsløg svitses i 1 min, fløde tilsættes efter tørrede krydderier. Og det får et minut. Op på tallerkenen og der er brunch, frokost eller fredagsmad.

Ezekielbrød med mayo urter og salt.

Mayo med friskplukket skvalderkål, løgkarse og ramsløg.

En kommentar til “Skvalderkål

Skriv en kommentar