Løgkarse

 

Løgkarse findes i mange haver og skove som ukrudt. Få den ind på smørrebrødet, i sandwich eller strimlet til stegt kød eller kylling. I grønt-, kartoffel- eller bønnesalat, på omelet og alle slags æg. Blandet strimlet i en aioli, humus, dressing eller blendet som grøn sovs. I pesto med eks. skvalderkål.  Forsigtigt i en suppe eller på en pizza før eller efter bagning. Eller ned i brøddejen. Rullet, strimlet og stegt i rigeligt olie med salt er det en skøn snack. Og brug blomsterne senere på året som bitter pynt. Men husk:

Løgkarse er god som krydderi. Brug den ikke som spinat! Den er forholdsvis bitter – en mild hvidløgs og sennepssmag.

Løgkarse plukkes forsigtigt eller høstes med en saks, så planten kan vokse videre.

Rugbrøds Armeridder med Løgkarse-tomater-peberfrugt.

1 Æg+6 Blade Løgkarse + en lille smule mælk + 2 skiver rugbrød + finthakket tomat og peberfrugt + en smule olie til panden.

Æg og mælk piskes sammen med hakket løgkarse. Brødet dyppes og steges i olien, spises med hakket rød peber og tomat. Evt. et stænk tabasco.

Løgkarsepesto

3 dele løgkarse + 1 del olie + 1/2 del nødder evt. bog + en del ost evt. vesterhavs + ramsløg eller hvidløg + salt + peber. Det hele blendes og gemmes på rengjort glas med låg.

Urteboller på bål

En jernæbleskivepande. En almindelig bolledej evt. fuldkorn 1-3 kopper blandede vilde sager , f.eks. +løgkarse+brændenælde+døvenælde+skvalderkål+sødskærm+strandsennep+strandkarse. Lidt olie.

Tænd et bål og nyd det til der bliver gløder. Form boller og lad dem bage i panden over bålet.

Eng: Garlic Mustard (Alliaria petiolata)

Løgkarse i blomst. Brug blomsterne som pynt på stegt kød eller i salaten.

 

En kommentar til “Løgkarse

Skriv en kommentar