Gåsefod

Nyplukket gåsefod
Nyplukket gåsefod

Spinatagtig plante, som gror almindeligt i Danmark. Den har en mild dejlig smag. Den kan spises rå og tilberedt, men svinder som spinat ved opvarmning.

DTU advarer for nylig om at gåsefod som selleri og vild pastinak indeholder furokumariner. Undgå derfor evt. solbadning, efter du har spist gåsefod. Eller begrænsmængden

Gåsefod vokser også på stranden. Her får den ofte en sukkulent struktur, og smager af salt. Den vokser ofte i tangen. Her smager den fremragende. Og er helt usandsynlig smuk. Når saltindholdet når en hvis grænse bliver bladene helt røde.

Kan bruges som spinat

Gåsefod kan anvendes til:

Salat, Omelet, Suppe, Pizza, Pynt, Madder, Sandwich, Buket og Saftpresseren.

Pesto med gåsefod og mælkebøtte.

Hasselnødder, olivenolie, skyldede urter og etv. en hård ost.

Dampet gåsefod som tilbehør og spinatmasse.

Damp gåsefødderne i kogende vand. Giv dem et chok i koldt vand. Spis dem eller frys dem til senere fornøjelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s